Home » Muzica - Concerte

Yann Tiersen @ The Silver Church

13 October 2010 61 Comments

9 Decembrie 2010
Ora 19:00
The Silver Church, Bucuresti

ARTmania prezinta Yann Tiersen pe 9 decembrie 2010 in Bucuresti la The Silver Church Club. Concertul face parte din turneul european de promovare al ultimului album intitulat Dust Lane.

Dust Lane combina note simple cu sunete puternice; poezia a fost inlocuita acum cu energie vie. Tiersen schimba genurile muzicale predandu-se riff-urilor de chitara si sunetelor muzicii rock. “Dust Lane e mai mult electric decat electronic, iar partea vocala joaca un rol important in album” spune Tiersen. “Noul album e diferit de tot ce am creat pana acum.”

Muzica usoara si valsurile frenetice au disparut. S-a evaporat pianul si acordeonul. Singuratatea multi-instrumentistului muzician a ramas in trecut, pentru ca Tiersen a revenit la chitara electrica de o vreme si a recrutat o noua trupa alaturi de care traieste muzica. Chiar daca Tiersen a iubit rockul inca din adolescenta, in vremurile cu Nick Cave si Joy Division, revenirea la prima iubire nu a generat stergerea ultimelor experiente muzicale. Artistul a pastrat cu grija un element important: calitatile melodice.

Toata lumea crede ca este imposibil sa existe muzica rock in Franta. Ei bine, avem parte de o alta exceptie printr-un concert consistent, optimist, interpretat cu o placere electrizanta si o exceptionala intensitate omniprezenta. Tiersen prezinta noul sau album impreuna cu o noua trupa franco-engleza: Stephane Bouvier (bas), Christine Ott (unde Martenot), Matt Elliott (chitara) – Third Eye Fondation, Dave Collingwood (Tobe) & Robin Allender (chitara) – Gravenhurst.

Pret/ bilet:
53 ron pana in data de 01 Septembrie 2010
90,1 ron dupa 01 septembrie 2010
116.6 ron la intrare in seara evenimentului

61 Comments »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.