Home » Arta - Cultura - Educatie

SNSPA lanseaza primul Master din Romania de Evaluare a Politicilor si Programelor Publice Europene

14 May 2010 No Comment

SNSPA lanseaza, in 2010, primul masterat din Romania in domeniul evaluarii proiectelor, programelor si politicilor publice europene si nationale denumit Evaluarea Politicilor si a Programelor Publice Europene (EPPPE).

Incepand cu anul scolar 2010-2011, Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana (DRIIE) din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative – Bucuresti organizeaza programul masterat in domeniul evaluarii proiectelor, programelor si politicilor publice europene si nationale denumit Evaluarea Politicilor si a Programelor Publice Europene (EPPPE).

Programul de masterat, acreditat de catre ARACIS (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior), va oferi pregatire academica de specialitate intr-un domeniu mai putin explorat in Romania, dar foarte important pentru cresterea capacitaţii de elaborare a politicilor publice şi de reformare a cheltuielilor bugetare. De asemenea, aceasta specializare este deosebit de atractiva pentru numeroasele aplicatii pe care le dezvolta in sectorul privat in domeniul managementului proiectelor, dezvoltarii institutionale sau gestionarii diverselor politici ale companiilor, cum ar fi cele de personal sau de marketing.

La prima editie a masterului, anul acesta, EPPPE scoate la concurs 30 de locuri pentru studentii interesati, oferind o abordare specializata si personalizand procesul de invatamant la nivel de masterat.

Formularul de preinscriere si informatii detaliate referitoare la procesul de admitere pot fi accesate la adresa www.dri.snspa.ro
Programul de studii propus vine in sprijinul eforturilor existente ale DRIIE-SNSPA si ofera un suport teoretic si metodologic pentru formarea unor specialisti apti sa deruleze procese de evaluare atat in sectorul privat cat si in cel public. Programa de studii oferita este multidisciplinara si reflecta o abordare transversala in ceea ce priveste mecanismul politicilor publice in general si diferitele modele de evaluare (aplicabile anumitor domenii) in special.

Masterul EPPPE este util mai ales pentru ca le ofera celor care il urmeaza capacitatea de a-si dezvolta abilitati de realizare a unor analize cuprinzatoare ale problemelor ce trebuie rezolvate şi de elaborare a posibilelor solutii.

Programa de masterat va lua in discutie subiecte precum aspecte teoretice ale procesului de evaluarea a
politicilor publice, chestiuni referitoare la analiza cost-beneficiu si la cea cost-eficacitate, analizarea metodelor si tehnicilor de cercetare sociala si a celor de evaluare specifice diferitelor domenii precum şi alte aspecte relevante pentru procesul de evaluare precum finante publice, economie, politici publice, etc. De asemenea, programa de studii va oferi si o serie de aplicatii practice precum exercitii de evaluare (in cadrul carora studentii pot dezvolta proiecte personale, de interes pentru profesia lor de baza), practica de specialitate si intalniri cu specialisti si practicieni de la nivel national si international.

Pentru anul universitar 2010-2011, oferta educationala a DRIIE mai cuprinde si urmatoarele mastere:
1. Relatii Internationale si Integrare Europeana (RIIE)
2. Analiza si Solutionarea Conflictelor (ASC)
3. Politica si Economie Europeana (PEE)

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
Nicolae Toderas
admitere_driie@snspa.ro
www.dri.snspa.ro

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.